PAW We Care - Duurzame servetten

Duurzame producten zijn momenteel heel erg populair. En dat is natuurlijk niet voor niks. We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Consumenten worden zich steeds bewuster van het eigen gedrag en het effect hiervan op de omgeving. Daarom kiest men steeds vaker voor duurzame producten.

Met de nieuwe collectie We Care van PAW speelt u eenvoudig in op deze trend. De servetten uit deze collectie zijn duurzaam geproduceerd. Gemaakt van gerecycled papier met een unieke en herkenbare kleur. We Care-producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en gemaakt van hergebruikte grondstoffen.  Een duidelijke eerste stap in het meer milieubewust produceren van servetten.

Klik hier & bekijk de complete We Care collectie.

Hieronder zetten we alle eigenschappen van de producten op een.

Gemaakt van Gerecycled papier
Gerecycled papier.
De productie van duurzame servetten begint vanzelfsprekend met het gebruik van gerecycled papier. Dit papier heeft een unieke kleur en duidelijk zichtbare onvolkomenheden.
 
Herkenbaar voor de consument al een verantwoorde grondstof. En passend qua uitstraling bij de duurzame trends van dit moment.
 
Grondstoffen voorzien van het FSC® keurmerk
Gerecycled papier.
Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos.
 
Alle nieuwe grondstoffen die PAW gebruikt voor de productie van haar papier zijn voorzien van het FSE-keurmerk.
 
De producten zijn voorzien van het Ecolabel
Gerecycled papier.
Het Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten. Het doel is om duurzame productie en consumptie te stimuleren. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval.
 
Voor producenten of leveranciers is het EU Ecolabel een betrouwbaar bewijs van de milieuvriendelijkheid van een product of dienst.
 
Biologisch afbreekbare verpakkingen
Biologisch afbreekbare verpakkingen.
Om een product volledig duurzaam te maken, is ook een duurzame verpakking van groot belang. Voor de verpakkingen van de We Care producten maakt PAW uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbaar materiaal.
 
Hierdoor zijn de verpakkingen van de servetten niet schadelijk voor het milieu.