Succesvolle presentatietips geurkaarsen

 Succesvolle presentatietips geurkaarsen

Bij de verkoop van geurkaarsen (net als bij veel andere producten) is een goede presentatie van groot belang. De juiste manier van presenteren draagt bij aan uw verkoopsucces. Daarom geven wij u op deze pagina een aantal succesvolle presentatietips voor geurkaarsen.

Presentatietips voor een fysieke winkel:

Tip 1:  Zorg dat de klant de producten kan ervaren
Bij geurproducten gaat het uiteindelijk om de beleving. Zorg er voor dat uw klant de geuren kan ervaren door bijvoorbeeld monsters neer te zetten waaraan uw klanten kunnen ruiken. Nog beter is het om zelf geurkaarsen te branden in uw winkel (als dat veilig kan natuurlijk ;-)).

Tip 2:   Presenteer een zo compleet mogelijk assortiment
Presenteer uw klant een zo breed en diep mogelijk assortiment. Hierdoor onderscheidt u zich van de concurrentie. De klant zal bij herhaalaankopen eerder aan u denken.

Bovendien stimuleert u deep selling door meerdere productvarianten van hetzelfde product bij elkaar te presenteren. De klant gaat uiteindelijk met meer producten de deur uit.

Tip 3:   Maak eens een unieke presentatie
Natuurlijk zijn een presentatie in een standaard schap, op een kopstelling of op losstaand eiland hartstikke leuk en practisch. Maar denkt u ook eens aan een andere vorm van presenteren. Wees hierbij creatief. Maak bijboorbeeld eens gebruik van een huishoudtrap, hang producten aan het plafond of vul een europallet met artikelen. Met een unieke presentatie trekt u direct de aandacht van de klant.

Tip 4: Zorg voor cross selling
Presenteer artikelen die bij elkaar passen op dezelfde plaats. Denk hierbij aan kandelaars, houders, onderzetters of aanstekers. De klant legt als vanzelf een link en is eerder geneigd om beide producten in een keer aan te schaffen.

Tip 5: Creëer de juiste sfeer
Geurkaarsen zorgen voor sfeer bij de consument thuis. Hoe beter de klant dit herkent, hoe eerder hij tot aankoop van de kaarsen overgaat. Zorg er voor dat u de kaarsen dus in de juiste sfeer presenteert. Werk hierbij met duidelijke thema's en trends. Houd ook goed rekening met het seizoen en aankomende feestdagen. Zo bent u verzekerd van een sfeervolle presentatie.

Tip 6: Zorg voor de juiste verlichting
Verlichting kan een presentatie maken of breken. Immers, hoe mooi de producten ook gepresenteerd zijn, als ze onvoldoende zichtbaar zijn zal het gewenste effect niet worden bereikt. Zorg dus voor de juiste verlichting boven uw presentatie. Zet waar mogelijk specifieke producten in de spot light.

Tip 7: Maak gebruik van een duidelijke prijsaanduiding.
Laat de klant niet zoeken naar de prijs van het artikel, maar zorg ervoor dat artikelen duidelijk geprijsd zijn. Dit voorkomt ergernis.

Tip 8: Maak een leuke voorbeeldpresentatie.
Klanten vinden het vaak lastig om te kiezen. Help ze vast op weg met een leuke voorbeeld presentatie. Maak setjes met verschillende geurkaarsen in dezelfde geur. Presenteer artikelen op kleur, zodat er een duidelijk overzicht  voor de klant ontstaat. Combineer kaarsen met accessoires zoals onderzetters, houders en dienbladen.

Extra tip: verkoop de setjes kant-en-klaar als geschenk. Zo neemt u de klant extra werk uit handen en zal hij sneller een keuze maken.

Heeft u na het lezen van deze tips vragen? Of wilt u een advies voor uw eigen winkel? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.