5 succesvolle verkooptips

Inmiddels heeft Sfeerpunt ruim 15 jaar ervaring in het creëren van sfeer. Ervaring die we graag met u delen. Op deze pagina vindt u de 5 meest succesvolle verkooptips die u direct kunt toepassen bij de verkoop van onze kaarsen en servetten.

Onze vijf succesvolle verkooptips zijn:

Tip 1. Presenteer een volledig assortiment

Presenteer een zo compleet mogelijk assortiment kaarsen op één vaste plaats in uw winkel. Zo versterkt u de kracht van het assortiment en zet u de klant aan tot nevenverkopen. Bij de samenstelling van ons assortiment zijn producten uit een specifieke lijn op elkaar afgestemd. Ze kunnen dus eenvoudig samen gepresenteerd en gebruikt worden. Met een blokpresentatie verhoogt u de herkenbaarheid van een merk of productlijn.

 
 
Tip 2. Inspireer uw klant
De klant vertrouwt op u voor het verkrijgen van inspiratie op het gebied van sfeer. Laat in uw winkel de verschillende mogelijkheden van producten zien. Kies hierbij voor voorbeeld-presentaties in verschillende kleuren en verschillende stijlen. Zo legt de consument sneller het verband met zijn eigen woning en gaat hij eerder tot aanschaf over. Door te werken met seizoensproducten laat u zien dat u op de hoogte bent van de laatste trends Voorbeeldpresentatie
   
Tip 3. Creëer sets  

Onze producten laten zich eenvoudig combineren tot sets. Denkt u bijvoorbeeld aan set van verschillende kaarsen die de consument samen kan branden. Zo neemt u de klant een stukje denkwerk uit handen en biedt u een kant-en-klaar product aan. Daarnaast zijn sets ideaal als geschenk.

Combineer een aantal producten verpak ze in transparante folie. Bij de aanschaf van een set worden de losse producten uit de prijsperceptie gehaald. De consument ziet een duidelijke meerwaarde in de set als geheel.

Creëer sets
   
Tip 4. Adviseer uw klant  
Deel uw productkennis met uw klant. Laat actief zien welke mogelijkheden er zijn en doe de klant productsuggesties. Hiermee verhoogt u het vertrouwen van de klant in u als verkopende partij.  
   
Tip 5. Genereer nevenverkopen  
Een goede manier op uw omzet te verhogen is het creëren van nevenverkopen. Biedt de klant bij het afkenen altijd een extra product aan. Onze producten zijn uitermate geschikt voor impulsaankopen. Denkt u hierbij ook eens aan een toonbankpresentatie.  Toonbankdisplay

Wij gaan er vanuit dat deze vijf tips u verder op weg helpen bij de verkoop van onze producten. Natuurlijk geven ook graag advies op maat. Neem dus gerust contact met ons op om uw eigen situatie met ons te bespreken.